Eerste hulp bij schade

Heb je schade waarbij de brandweer, politie of een andere hulpdienst je niet direct kan komen helpen? Lees hier welke maatregelen je kunt/moet nemen om de schade zoveel mogelijk te beperken en ervoor te zorgen dat de schadeafhandeling straks soepel verloopt.

Is er sprake van:

Bij een grote schade door bijvoorbeeld brand, hevige storm, bliksem of een grote hoeveelheid water neem je direct telefonisch contact op met ons, Ascol Verzekeringen, op 0297-288816. Heb je bijvoorbeeld schade aan het schilderwerk in je woonkamer door een lekkage of stormschade aan het dak? Dan volg je eerst de volgende stappen:

  1. Neem noodmaatregelen om verdere schade direct te beperken.
  2. Maak van alle mogelijke kanten foto’s van de schade.
  3. Informeer ons, Ascol Verzekeringen, over het ontstaan van de schade en stuur de foto’s toe.
  4. In overleg met ons zal eventueel een expert worden ingeschakeld. Of we vragen je om een herstelofferte van een plaatselijke aannemer (of specialist).
Bij een grote schade door bijvoorbeeld brand of een grote hoeveelheid water neem je direct telefonisch contact op met ons, Ascol Verzekeringen, op 0297-288816. Heb je bijvoorbeeld schade aan je laminaatvloer of bankstel door een lekkage? Dan volg je eerst de volgende stappen:

  1. Neem noodmaatregelen om verdere schade direct te beperken.
  2. Maak van alle mogelijke kanten foto’s van de schade aan het betreffende object.
  3. Informeer ons, Ascol Verzekeringen, over het ontstaan van de schade en stuur de foto’s toe.
  4. In overleg met ons zal eventueel een expert worden ingeschakeld. Of we vragen je om een eventuele herstelofferte van een specialist of aanschafnota.
Als je op vakantie bent en je komt erachter dat bijvoorbeeld je portemonnee met al je bankpassen, rijbewijs en contact geld is gestolen, wat doe je dan? Of je ski’s zijn door midden door die – toch iets te hoge bult – waar je overheen sprong? Volg dan de volgende stappen:

  1. Doe bij verlies of diefstal altijd ter plaatse aangifte bij de lokale politie. Als dit niet mogelijk is, doe dan aangifte bij een andere plaatselijke autoriteit (lobby hotel, verhuurder accommodatie, e.d.).
  2. Bewaar bij beschadiging altijd het beschadigde artikel of eventuele onderdelen hiervan.
  3. Maak van alle mogelijke kanten foto’s van de schade aan het betreffende object.
  4. Informeer ons, Ascol Verzekeringen, op 0297-288816 over het ontstaan van de schade en stuur de foto’s toe.
  5. Overleg voordat je eventuele reparatie laat uitvoeren altijd met ons, Ascol Verzekeringen. In sommige gevallen komt reparatie aan de schade alleen voor vergoeding in aanmerking als het bij een specifieke reparateur hersteld wordt.
Als je op vakantie bent en je krijgt te maken met een ongeval waarbij je letsel op loopt, dan is het belangrijk dat direct de juiste stappen worden genomen. Medische kosten kunnen in de papieren lopen en om hierover geen discussie te krijgen is het belangrijk de volgende stappen te doorlopen:

  1. Neem direct contact op met een arts.
  2. Bel de hulpcentrale van je reisverzekering. Het telefoonnummer vind je op je reispas of polis.
  3. Ga bij een medische ingreep niet akkoord zonder eerst contact te hebben gehad met de arts van de alarmcentrale of zorgverzekeraar i.v.m. goedkeuring van de kosten*.
  4. Bel bij twijfel altijd met ons, Ascol Verzekeringen, op 0297-288816.

*LET OP! In de algemene ziekenhuizen in het buitenland werken erkende artsen. Privéklinieken lijken soms aantrekkelijker, maar worden niet ten alle tijden vergoed.

Heb je zojuist een paaltje geraakt? Stond jouw voertuig netjes geparkeerd en kom je er bij terugkomst achter dat iemand je auto heeft beschadigd? Of heeft die medeweggebruiker net te weinig afstand bewaard waardoor hij achterop je voertuig is gebotst? Doorloop dan de volgende stappen:

  1. Bel bij twijfel altijd de politie en vraag getuigen om hun naam- en adresgegevens.
  2. Maak ter plaatse foto’s van de schade, maar ook van de situatie (overzichtsfoto’s).
  3. Vul (indien een tegenpartij betrokken is – samen) een Europees aanrijdingsformulier (klik hier) in en onderteken (beide) het formulier. Indien er een aanrijding heeft plaatsgevonden waarbij een tegenpartij betrokken is zorg je ervoor dat de ene partij (jij) het origineel van het formulier meeneemt en de andere partij de doordruk. Let bij het invullen op de aangekruiste verrichtingen of deze goed zijn ingevuld (staat in het midden van het formulier).
  4. Vul thuis de achterzijde van het schadeformulier in en onderteken deze.
  5. Informeer ons, Ascol Verzekeringen, over het ontstaan van de schade en stuur de foto’s en het ingevulde schadeformulier toe.
  6. Overleg voordat je eventuele schade laat repareren altijd eerst met Ascol Verzekeringen. In sommige gevallen komt reparatie aan de schade alleen voor vergoeding in aanmerking als het bij een specifieke reparateur hersteld wordt.
Ben je met je fiets tegen een geparkeerde auto aan gefietst? Heeft jouw hond de jas van de buurvrouw kapot gescheurd? Of heb jij dat kunstobject bij je oma van tafel gestoten en ligt het nu in honderden stukken op de grond? Doorloop dan de volgende stappen:

  1. Als er sprake is van een verkeersdeelneming, vul dan – indien mogelijk gezamenlijk met de schadelijdende partij – een Europees aanrijdingsformulier (klik hier) in.
  2. Maak ter plaatse van alle mogelijke kanten foto’s van de ontstane situatie.
  3. Betreft het een grote schade, bel dan altijd direct met ons, Ascol Verzekeringen, op 0297-288816.
  4. Laat de tegenpartij een opgave doen van de ontstane schade en vraag de tegenpartij een kopie van de aankoopnota aan je te overhandigen.
  5. Informeer ons, Ascol Verzekeringen, over het ontstaan van de schade en stuur de foto’s en de overige relevante informatie toe.
  • Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om. Lees hierover meer in onze privacyverklaring.

Particulier

Meer informatie

Zakelijk

Meer informatie