Inkomensverzekering

Waarom sluit je een inkomensverzekering af? En wat verstaan we daaronder? Onder inkomen wordt verstaan inkomsten uit arbeid en/of winst uit onderneming in de zin van de Wet op de Inkomstenbelasting. Meer over de risico’s van je inkomen in verband met overlijden en/of pensionering lees je onder het kopje ’overlijdensrisicoverzekering’ en ’lijfrente pensioensparen’. Hieronder gaan wij alleen in op de arbeidsongeschiktheidverzekering, één van de belangrijkste redenen om voor een inkomensverzekering te kiezen.

Werknemer in loondienst
In de Wet werk en inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) is geregeld wat je kunt verwachten bij arbeidsongeschiktheid. Alleen, als je een beroep moet doen op de regeling van de WIA dan heeft dit meestal grote gevolgen voor je inkomen. De uitkering is kort en/of minder dan je huidige inkomen. Het kan zijn dat je werkgever een aanvullende regeling heeft, maar ook in die gevallen zal er sprake zijn van terugval in je inkomen. Aanvullende verzekeringen zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen daardoor noodzakelijk zijn. Wil je meer weten? Neem contact met ons op, wij vertellen je graag wat je het beste in jouw situatie kunt doen.

Zelfstandig ondernemer en/of directeur grootaandeelhouder
Voor beide soorten ondernemers is geen vangnet. Bij arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeval bestaat er dus geen recht op een wettelijke uitkering. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je je inkomens terugval beperken en daarmee zorgen dat bij arbeidsongeschiktheid je levenstandaard (gedeeltelijk) op peil blijft. Er zijn vele factoren die bepalend zijn om tot de juiste keuze te komen voor de beste arbeidsongeschiktheidsverzekering. En dat blijkt echt niet altijd onbetaalbaar te zijn. Wat bij jou past is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Wil je meer weten? Neem contact met ons op, wij vertellen je graag wat je het beste in jouw situatie kunt doen.

Waarom kies je voor een verzekering via Ascol Verzekeringen?

  • Persoonlijk advies.
  • Beste prijs- / kwaliteitsverhouding.
  • Regelmatige controle.
  • Ontzorgen.

Direct online verzekeren
  • Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om. Lees hierover meer in onze privacyverklaring.

Particulier

Meer informatie

Zakelijk

Meer informatie