Motor/scooterverzekering

Voordat je met je motor, scooter of bromfiets de weg op mag, ben je verplicht jouw voertuig tegen wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. Maar voor welke motor-, scooter- of bromfietsverzekering moet je kiezen? Waar moet je allemaal op letten? Is een goedkope verzekering wel een goede verzekering? En waar kan je het beste de verschillende verzekeringen vergelijken? Als je bij ons, Ascol Verzekeringen, aangeeft wat je belangrijk vindt aan een motor, scooter- of bromfietsverzekering moet je kiezen? zoeken wij voor je uit wat het beste bij je past. Zonder dat je daarvoor teveel betaalt.

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen (WAM – verzekering) vergoedt schade die je veroorzaakt aan anderen, een derde. Afhankelijk van de leeftijd en het soort voertuig kun je er zelf voor kiezen deze dekking uit te breiden. Hieronder staat in een schema in grote lijnen aangegeven voor welke verschillende soorten dekking je kunt kiezen en wat voor dekking je dan krijgt.

Tabel 2

Welke dekking het beste bij jou en je voertuig past hangt af van een aantal zaken. De belangrijkste afweging kan worden gemaakt aan de hand van de leeftijd van het voertuig. Ook de restwaarde en het premieverschil tussen verschillende dekkingsniveaus zijn bij deze afweging van groot belang.

De hoogte van de premie hangt natuurlijk af van het soort dekking waar je voor kiest. Uiteraard zoeken wij altijd naar de best passende combinatie voor jou en je voertuig, waarbij wij voor jou persoonlijk kijken naar de laagste premie met de beste voorwaarden. Maar uiteraard is de keuze aan jezelf en zullen wij je daarin goed adviseren.

Als je al een scooterverzekering, bromfietsverzekering of motorverzekering hebt is het van belang dat deze wel up-to-date blijft. Het is bijvoorbeeld zaak om regelmatig te controleren of de lopende dekking nog wel bij je huidige situatie past. Als jij je verzekering via ons, Ascol Verzekeringen, hebt afgesloten dan controleren wij dit regelmatig voor jou. Zo nodig doen wij een voorstel om je verzekering over te sluiten naar een andere verzekeraar of om te zetten in een andere dekking. Zo voorkom je dat je onnodig teveel premie betaalt!

Uiteraard kunnen wij voor alle vervoersmiddelen verzekeringen voor je uitzoeken. Of je nu op zoek bent naar een autoverzekering, bromfietsverzekering of misschien zelfs een trekkerverzekering. Wij denken graag met je mee.

Waarom kies je voor een verzekering via Ascol Verzekeringen?

  • Persoonlijk advies.
  • Beste prijs- / kwaliteitsverhouding.
  • Regelmatige controle.
  • Ontzorgen.

Direct online verzekeren
  • Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om. Lees hierover meer in onze privacyverklaring.

Particulier

Meer informatie

Zakelijk

Meer informatie