Recreatieverzekering

Wij Nederlanders houden van watersport. Nederland telt ongeveer een half miljoen pleziervaartuigen, van sloep tot motorjacht. Watersport is één van de dingen waar wij onze ontspanning in vinden. Een ander ding ter ontspanning is om terug te keren naar je favoriete camping. Maar moet je je daar dan voor verzekeren of niet?

Bootverzekering
Omdat iedere vorm van ontspanning anders is, bieden wij maatwerk. Of je nu een zeilboot, jacht, speedboot of sloep wilt verzekeren, wij zoeken voor jou de best passende bootverzekering. In Nederland bestaat geen wet die je verplicht om een bootverzekering af te sluiten. Wel wordt in sommige situaties een WA-dekking (wettelijke aansprakelijkheid) verplicht gesteld door een beheerder of organisatie. Bijvoorbeeld bij een jachthaven of op een bepaald deel van vaarwater (wanneer je er mag waterskiën bijvoorbeeld). Ook in het buitenland bestaat die wettelijke verplichting soms wel. In veel landen rondom de Middellandse zee, zoals Spanje, Italië en Griekenland is het wel verplicht de boot tegen wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren.

Een WA-verzekering voor jouw boot afsluiten blijft echter in alle gevallen verstandig. Jouw particuliere aansprakelijkheidsverzekering biedt namelijk meestal geen dekking voor schade veroorzaakt door of met motorrijtuigen, lucht- en/of vaartuigen.

Bij een bootverzekering kun je kiezen tussen verschillende dekkingsvormen. Je kunt ervoor kiezen de boot ’casco uitgebreid’ te verzekeren. In dat geval heb je bijvoorbeeld ook dekking voor schade aan de boot door een gebrek van de boot zelf. Kies je ervoor de boot alleen tegen ’wettelijke aansprakelijkheid’ te verzekeren, dan is alleen het risico van schade aan een derde gedekt. Onderstaand tref je een globaal overzicht van de verschillende soorten dekkingen aan.

Verder kun je de bootverzekering aanvullen met extra dekkingen. Bijvoorbeeld om de boottrailer of rechtsbijstand mee te verzekeren. Welke dekking het beste bij jou en je boot past, hangt af van een heel aantal zaken. Wij helpen je dan ook graag met een passende bootverzekering.

Recreatie

Caravanverzekering
Een caravanverzekering moet worden aangepast aan het gebruik, de bouwaard en leeftijd van de caravan. Je kunt zelf de dekking kiezen die jij wenst. Tegenwoordig kennen wij in Europa zomers waarin enorme hagelbuien voorkomen, met dit in je achterhoofd is het misschien verstandig ook dekking voor hagelschade in je verzekering op te nemen. Maar ook de voortent en/of inboedel kunnen worden meeverzekerd. Wij denken graag met je mee wat het beste bij jouw situatie past!

De waarde van een caravan daalt, terwijl de premie gelijk blijft. Om dit te voorkomen is het belangrijk de verzekering up-to-date te houden. Veel verzekeraars kennen tegenwoordig de zogenaamde waardegarantie. Hierbij kan de waarde van een nieuwe caravan voor 1, 3 of 5 jaar worden vastgezet. Na deze periode zal er een nieuw voorstel worden gedaan om de waarde (en de hierbij behorende premie) opnieuw vast te stellen. Zo ben je altijd goed verzekerd, op de voordeligste manier.

Waarom kies je voor een verzekering via Ascol Verzekeringen?

  • Persoonlijk advies.
  • Beste prijs- / kwaliteitsverhouding.
  • Regelmatige controle.
  • Ontzorgen.

Direct online verzekeren
  • Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om. Lees hierover meer in onze privacyverklaring.

Particulier

Meer informatie

Zakelijk

Meer informatie