Verzekeren elektrische fiets

8 juli 2020

Is het verzekeren van een elektrische fiets noodzakelijk?

Elektrische fietsen zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Het succes hiervan heeft ook een keerzijde want er ontstaan steeds vaker aanrijdingen met forse schades als gevolg. Niet alleen schade aan anderen, maar ook schade aan de elektrische fiets zelf loopt vaak behoorlijk in de papieren.

Je elektrische fiets kan je verzekeren tegen de risico’s voor schade toegebracht aan derden en voor schade aan de fiets zelf eventueel inclusief het risico dat de fiets gestolen wordt.

Binnen de aansprakelijkheidsverzekering particulier is meestal het WA risico verzekerd voor elektrische fietsen met trapondersteuning. Het gaat hier dan om elektrische fietsen waarbij de trapondersteuning stopt als je een snelheid van 25 kilometer per uur hebt bereikt.

Een elektrische fiets die sneller gaat wordt ook wel een High Speed fiets of Speed Pedelec genoemd. Met deze fiets kan je een snelheid halen van 45 kilometer per uur. Deze fiets wordt gezien als een bromfiets waardoor een bromfietskenteken verplicht is en je in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. Bovendien geldt de verplichting om een goedgekeurde helm te dragen.

Je fiets verzekeren? Klik hier.

  • Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om. Lees hierover meer in onze privacyverklaring.

Particulier

Meer informatie

Zakelijk

Meer informatie