Autoverzekering

Voordat je met je auto de weg op mag, ben je verplicht je auto tegen wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. Maar voor welke autoverzekering moet je kiezen? Waar moet je allemaal op letten? Is een goedkope autoverzekering wel een goede autoverzekering? En waar kun je het beste autoverzekeringen vergelijken? Als je bij ons, Ascol verzekeringen, aangeeft wat je belangrijk vindt aan een autoverzekering zoeken wij uit wat het beste bij je past. Zonder dat jij of je werkgever daarvoor teveel betaalt.

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen (WAM – verzekering) vergoedt schade die je veroorzaakt aan anderen, een derde. Afhankelijk van de leeftijd en het soort voertuig kun je er zelf voor kiezen deze dekking uit te breiden. Hieronder staat in een schema in grote lijnen voor welke verschillende soorten dekking je kunt kiezen en wat voor dekking je dan krijgt.

Tabelletje6

Welke dekking het beste bij jou en je voertuig past hangt af van een aantal zaken. De belangrijkste afweging die wordt gemaakt aan de hand van de leeftijd van het voertuig. Ook de restwaarde en het premieverschil tussen verschillende dekkingsniveaus zijn bij deze afweging vaak van groot belang. Maar uiteraard is de keuze aan jezelf en zullen wij je daarin goed adviseren.

De hoogte van de premie hangt natuurlijk af van het soort dekking waar je voor kiest. Uiteraard zoeken wij altijd naar de best passende combinatie voor jou en je voertuig, waarbij wij voor jou persoonlijk kijken naar de laagste premie met de beste voorwaarden.

Als je al een autoverzekering hebt is het van belang dat deze wel up-to-date blijft. Het is bijvoorbeeld belangrijk om regelmatig te controleren of de lopende dekking nog wel bij je huidige situatie past. Als jij je autoverzekering via ons, Ascol Verzekeringen, hebt afgesloten dan controleren wij dit regelmatig voor jou. Zo nodig doen wij een voorstel om jouw autoverzekering over te sluiten naar een andere verzekeraar of om te zetten in een andere dekking. Zo voorkom je dat je onnodig teveel premie betaalt!

Uiteraard kunnen wij voor alle vervoersmiddelen verzekeringen voor je uitzoeken. Of je nu op zoek bent naar een motorverzekering, scooterverzekering, of misschien zelf een trekkerverzekering. Wij denken graag met je mee.

Aanvullende verzekeringen
Om je in bepaalde gevallen nóg meer zekerheid te bieden kan je een aantal nuttige aanvullende verzekeringen afsluiten.

 

 

– Schadeverzekering inzittenden (SVI)
Bij een verkeersongeval wordt altijd gekeken naar de aansprakelijkheid. In het ergste geval loopt een inzittende als gevolg van een verkeersongeval letsel op. Zolang er onduidelijkheid is over de aansprakelijkheidsvraag kan de schade van de inzittenden niet worden afgewikkeld. Om dit te voorkomen is de schadeverzekering inzittenden (SVI) in het leven geroepen. Deze verzekering keert de daadwerkelijk geleden materiële en immateriële schade van de bestuurder en inzittenden uit die zijn ontstaan door het verkeersongeval. Schadeloosstelling vindt plaats ongeacht de schuldvraag.

– Rechtsbijstandverzekering
Om je te helpen met het verhalen van de schade aan je auto als gevolg van een aanrijding kun je je autoverzekering uitbreiden met een rechtsbijstandverzekering. Hiermee ben je verzekerd van juridische hulp bij schade in zowel binnen- als buitenland. Deze rechtsbijstandverzekering helpt jou ook bij discussies met de reparateur na een uitgevoerde reparatie of bij discussies na aankoop van een auto.

Waarom kies je voor een verzekering via Ascol Verzekeringen?

  • Persoonlijk advies.
  • Beste prijs- / kwaliteitsverhouding.
  • Regelmatige controle.
  • Ontzorgen.

Direct online verzekeren
  • Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om. Lees hierover meer in onze privacyverklaring.

Particulier

Meer informatie

Zakelijk

Meer informatie