Zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt is wettelijk verplicht een basis zorgverzekering af te sluiten. Daarnaast kan iedereen zich vrijwillig aanvullend verzekeren voor kosten die vanuit het basispakket niet worden vergoed.

Als werkgever wil je natuurlijk zo min mogelijk te maken krijgen met verzuim. Helaas heb je hier niet altijd grip op. Aan het eind van ieder jaar is het weer een hot item, de zorgverzekering. Wat gaat er dit jaar weer veranderen in de zorg? Wordt het verplichte eigen risico weer verhoogd? Wat is beter, een natura- of een restitutie polis? Allemaal onderwerpen waar verzekeraars jou en jouw werknemers tegen het einde van het jaar mee overspoelen, veelal reclameboodschappen om je over te halen je bij hen aan te sluiten. De goedkope zorgverzekeringen vliegen je om je oren maar wat houden die dan precies in? Een zorgverzekering vergelijken is nog niet zo gemakkelijk.

Om te voorkomen dat je verloren raakt in de hele wirwar van nieuwsberichten informeren wij onze klanten ieder jaar over de voor hen belangrijke wijzigingen in de zorgverzekering.

Nederland kent momenteel drie soorten zorgverzekeringen. De zogenaamde natura zorgverzekering, de restitutie zorgverzekering en de mix zorgverzekering.

Bij een natura zorgverzekering bepaalt de zorgverzekeraar door welke zorgverlener je mag worden behandeld. De natura zorgverzekeraar vergoedt de kosten rechtstreeks aan de aangesloten zorgverlener. Kies je toch voor een andere zorgverlener, dan moet je zelf opdraaien voor een (meestal groot) gedeelte van de gemaakte kosten.

Bij een restitutie zorgverzekering heb je vrije artsenkeuze. Uiteraard moet het hier wel gaan om een erkende arts en moeten de kosten conform het wettelijke tarief of marktconform zijn. In veel gevallen zal de zorgverlener de kosten rechtstreeks bij de zorgverzekeraar indienen. Kan dit een keer niet, dan moet je de kosten zelf bij de zorgverzekeraar declareren.

Een mix zorgverzekering is een combinatie van een natura- en restitutie zorgverzekering. Een gedeelte van de zorg wordt afgewikkeld via het natura principe. Een ander deel via het principe van de restitutie zorgverzekeraar. Welk deel dit is, hangt af van de betreffende zorgverzekeraar en de polis. Wij helpen je graag je situatie te bekijken en daar de beste zorgverzekering bij te kiezen!

Als werkgever is het mogelijk voor een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Als jouw collectiviteit groot genoeg is kan je aanspraak maken op extra diensten ter beperking van verzuim. Je moet hierbij denken aan extra vergoedingen, zorg- en wachtlijstbemiddeling, bijeenkomsten en workshops.

Waarom kies je voor een verzekering via Ascol Verzekeringen?

  • Persoonlijk advies.
  • Beste prijs- / kwaliteitsverhouding.
  • Regelmatige controle.
  • Ontzorgen.

Direct online verzekeren
  • Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om. Lees hierover meer in onze privacyverklaring.

Particulier

Meer informatie

Zakelijk

Meer informatie